Carinthia Soveposer

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Carinthia soveposer

Hvis du skulle vælge ét stykke udstyr at prioritere til din vandretur, så er soveposen et godt bud. Soveposen er nemlig det primære stykke udstyr, der skal sikre dig en god nattesøvn, og for mange er det netop nætterne, der er de hårdeste ved at være på tur ude i det fri. Det er nemlig om natten, det bliver køligt, og en dårlig sovepose eller en sovepose med en forkert komforttemperatur kan resultere i mange gange afbrudt nattesøvn eller decideret søvnløse nætter. Og det kan gøre turen rigtig lang og træls.

 

Heldigvis findes der mærker, der producerer og forhandler soveposer, der er skabt til at kunne holde dig varm i ekstreme temperaturer. Et af dem er Carinthia. Soveposer fra Carinthia anvendes af professionelle jægere og soldater og er således udført i en kvalitet, du kan stole på. 

 

Hos Lystfiskeren er vi svært begejstrede for soveposer fra Carinthia, simpelthen er nogle af de bedste, der findes. Ønsker du at investere i en sovepose, der med garanti kan holde dig varm i selv de mest ekstreme klimaer, så er Carinthia soveposer vejen frem! Lad dig inspirere her på siden, og køb i dag med billig fragt.  

 

Komfort og funktionalitet

Når du skal vælge en sovepose, kan du let blive snydt af materialevalget og komforttemperaturen. Selvom dette er to vigtige faktorer i en god sovepose, er det langt fra det hele, og hverken det ene eller andet kan sikre isolering alene. Du kan få en del billige soveposer, der kan klare minusgrader, men det betyder ikke, at det er gode soveposer. Hvis det yderste materiale ikke kan modstå fugt eller hvis soveposen ikke slutter tæt, trænger kulden ind i soveposen, og så betyder det ikke ret meget, at den kan klare frostgrader.

 

Det er pasformen og kombinationen af funktioner og materiale, der udgør den gode kvalitet. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at soveposen kan spændes til i alle åbningerne, at den passer til din højde, at inder- og ydermaterialet supplerer hinanden hensigtsmæssigt og at den pågældende sovepose i det hele taget passer til det, du skal bruge den til. Du kan også finde Carinthia soveposer i Large, der er længere end den almindelige sovepose. 

 

Soveposer med G-Loft® fiberisolering

Carinthia tøj og udstyr er kendt for den ekstremt høje kvalitet og evne til at isolere i kolde klimaer. En af hemmelighederne bag dette er den effektive G-Loft isolering, der anvendes på Carinthia soveposer og er produceret af Goldeck Textil, der også ejer Carinthia. 

 

Isoleringen er en fiberisolering, der blandt andet har den fordel, at det har en meget lav vægt i forhold til, hvor godt det isolerer. Derudover kan fibrene komprimeres en hel del, så de fylder så lidt som muligt i vandrerygsækken, duffeltasken eller bare i skabet derhjemme. Fibrene finder dog hurtigt tilbage til deres oprindelige volumen, så snart du pakker soveposen ud fra kompressionsposen. Du får altså maksimal varme for så lidt vægt og fylde som muligt. 

 

Sidst men ikke mindst giver isoleringen op til 80 % af varmekapaciteten, selvom det bliver vådt, fordi fibrene, modsat f.eks. dun, ikke absorberer fugten. Du behøver altså ikke være nervøs for, at soveposen bliver våd og kold, for Carinthia soveposer holder dig varm på trods af fugt.

 

Glem ikke underlaget

Soveposen alene kan ikke klare isoleringen, når det er koldt udenfor. Underlaget spiller også en stor rolle, så her skal du selvfølgelig heller ikke spare. Dette gør sig især gældende, hvis du overnatter i telt, hvor du næsten ligger direkte på jorden. Jorden bliver meget kold i løbet af natten, og derfor kan der trænge meget kulde op gennem underlaget, hvorfor du har brug for et godt liggeunderlag, der ligeledes kan bidrage med komfort.  

 

Der findes en lang række liggeunderlag i forskellige tykkelser, materialer og prisklasser. I sidste ende afhænger dit valg af, hvor du skal hen, hvad du foretrækker, og hvor stort dit budget er. Hver type liggeunderlag har fordele og ulemper, så om du vælger skum, selvoppustelige liggeunderlag eller airmats er helt op til dig.

 

Mange fristes til at tro, at en luftmadras er et godt underlag, fordi den trods alt hæver dig et godt stykke fra jorden. Problemet er, at luften i en luftmadras ikke står stille, og stillestående luft er hemmeligheden bag god isolering. 

 

Find den rigtige R-værdi for dig liggeunderlag

Isoleringsevnen måles i det, vi kalder R-værdi, der er en indikator for, hvor meget kulde, liggeunderlaget kan isolere mod. Kort sagt: jo højere R-værdi, jo mere modstandsdygtigt liggeunderlag. Herunder kan du se vores anbefalinger for R-værdien til de forskellige sæsoner. Skemaet er vejledende, og i sidste ende afhænger det helt af dit eget behov. 

 

  • 0-1: Sommer og indendørs brug
  • 1,5-3,5: Sent forår, sommer og tidligt efterår
  • 4-5: Vinter (dansk)
  • 6-10: Vinterfjeld

 

Kvinder anbefales generelt en højere R-værdi end mænd, og hvis du har dårligt blodomløb eller generelt fryser meget, kan det også være en god idé at vælge et liggeunderlag med højere R-værdi. Derudover kan godt undertøj og et par varme strømper hjælpe varmen på vej.

 

Hold varmen på vandreturen med soveposer fra Carinthia 

Hvis du begiver dig ud i at vandre i efterårs- eller endda vintermånederne, så er godt tøj og udstyr en absolut nødvendighed, hvis det skal blive en god tur. Derfor er Carinthia soveposer et populært valg blandt mange entusiaster og professionelle. Ønsker du at passe ekstra godt på din sovepose, kan du tilkøbe en lagenpose, der let kan tages ud og vaskes.

 

Find din næste Carinthia sovepose eller Carinthia sovepose Large i oversigten her på siden, hvis du vil have en sovepose, der holder dig varm i alt slags vejr. Vi sender til hele Danmark med GLS og Post Nord. 

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.