Primus Gas

Vis som Gitter Liste

7 varer

Faldende orden
pr. side

Primus gas

Er du den glade indehaver af et Primus køkken, f.eks. Primus Atle Stove, Primus EasyFuel, Primus Trail Kit, Primus Kuchoma, Primus Kinjia Stove, Primus Mimer eller Primus Lite, så har du brug for gas. Men gas er ikke bare gas, og hver gastype og -sammensætning har hver deres fordel. Med Primus gas er du helt sikker på at få gas, der er udviklet til brug med Primus produkter, og præcis som med alt andet hos Primus, er der lagt vægt på størst mulig effektivitet for færrest mulige gram. 

 

Herunder kan du læse mere om Primus gas og de forskellige gastyper, så du kan vælge den helt rigtige gasflaske til dit næste eventyr. 

 

Gas er det sikre valg til udendørs madlavning

Der er mange fordele ved at bruge gas som brændstof til udendørs madlavning. For det første findes der flere forskellige typer gas, der i forskellige blandingsforhold giver forskellige egenskaber. Derudover udleder gas meget lidt sod i forhold til f.eks. sprit, og det letter både rengøringen af dine gryder og pander, mens det også er mere skånsomt for miljøet, fordi sod, også kendt som black carbon, bidrager til 16 % af den globale opvarmning. 

 

En anden fordel ved gas er, at det er meget nemt at arbejde med. Hvis du har gaskomfur derhjemme ved du, hvor hurtigt det er at justere gas i temperaturen. Det bliver lynhurtigt varmt, når du tænder det og skruer op, mens det også meget hurtigt daler i temperatur, når du skruer ned for blusset. Det er perfekt til madlavning, fordi det forhindrer maden i at brænde på, og du kan nemmere spare på brændstoffet ved at finde præcis den temperatur, du skal bruge. Ved for høj varme bruger du mere gas end højst nødvendigt, og ved for lav varme får du ikke nok ud af den forbrugte gas. 

 

Desuden vejer gas i sig selv meget lidt, og derfor er det vigtigste, du skal forholde dig til, flaskens vægt. Derfor kommer Primus gas også i flere størrelser, så du selv kan vælge, om du vil prioritere lavere vægt eller længere tændingstid. Gas er det oplagte valg til udendørskøkkener og stormkøkkener, uanset om det er til grillaftener på stranden eller til morgenkaffen i Alperne.  

 

Fire typer Primus gas 

Som sagt kan gas kombineres på flere forskellige måder og dermed opnå forskellige egenskaber, særligt når det kommer til idealtemperaturer.

 

Primus har udviklet fire typer gas, som du kan læse mere om herunder:

 

  • Primus Power Gas: En alsidig gas blandet af propan- og isobutangas. Fås i tre størrelser, 100 gram, 230 gram og 450 gram. Kan brænde i temperaturer fra -15 grader til 25 grader Celsius og er dermed perfekt til den gennemsnitlige danske sommer.
  • Primus Winter Gas: En gas, der egner sig rigtig godt til koldt vintervejr. Kan brænde fra helt ned til -22 grader og op til 10 grader Celsius. Gasdåsen kommer med et Vapour Mesh-indlæg, der sikrer et optimalt flow af gas i kulden og sikrer, at gassen holder længere. 
  • Primus Summer Gas: Primus Summer Gas er optimeret til sommervejr med en brændetemperatur på mellem 15-40 grader Celsius. Når det er rigtig varmt, brænder mange allround-gasser for kraftigt, og dermed bruger du meget mere gas end højst nødvendigt. Sommergassen egner sig til sommerbrug og grill, f.eks. Primus Kuchoma Stove.  
  • Primus Allround Gas: Denne gas anvendes til påfyldning af f.eks. lightere og bunsenbrændere. Med de fem forskellige mundstykker passer gasflasken til mange forskellige beholdere, og du kan altså anvende Primus Allround Gas til at påfylde din gaslighter, inden du tager på tur, så du er sikker på, at du altid har ild. 

 

Som du nok kan læse, har Primus tænkt på det hele, og der er virkelig tænkt over brændstofeffektiviteten, så du kun bruger lige præcis den mængde brændstof, du har brug for. Vælger du den rette type gas undgår du spild, og det er godt for miljøet og pengepungen. Primus gas kan også anvendes til andre stormkøkkener og gasgriller end Primus’ egen, f.eks. Trangia og Jetboil.

 

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende gas til Primus petroleumsbrændere.

 

Primus gas til alle dine ture

Har du en Primus eller et andet stormkøkken med gasbrænder, er Primus gas et oplagt valg. Med gasbrænder er du sikker på at kunne få kogende vand til kaffen og varm mad, uanset hvornår på døgnet og hvor i verden, du befinder dig. Vælger du en Primus med Piezo-tænder, slipper du tilmed for at medbringe lighter eller tændstikker. 

 

Her hos Lystfiskeren forhandler vi desuden masser af tilbehør til din madlavning, f.eks.:

 

 

Du finder derudover alt grej til campingturen, fisketuren eller vandreturen, lige fra plastre og lommelygter til telte og soveposer. 

 

Udforsk vores store univers af tøj og udstyr til outdoor, og shop løs med 14 dages fortrydelsesret og kundeservice hver dag, hele året.  

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.