Primus Gasblus

Vis som Gitter Liste

11 varer

Faldende orden
pr. side

Primus gasblus

Et stormkøkken er næsten et uundværligt element i outdoorentusiastens vandrerygsæk. Det giver dig nemlig mulighed for at koge vand og tilberede mad overalt og på alle tider af døgnet. Det eneste, det kræver, er, at du har den rette type brændstof til rådighed. Hvilken type brændstof der er den rette, afhænger af det stormkøkken, du har med dig, og hvorvidt det er lavet til gas eller flydende brændstof som sprit, petroleum eller en tredje slags.

 

Blandt Primus’ modeller findes der overordnet set tre slags brændere eller blus:

 

  • Primus gasblus
  • Primus til flydende brændstof
  • Primus OmniFuel

 

Herunder kan du læse mere om de forskellige typer brændere, deres fordele og ulemper, og hvilken du bør vælge til lige netop dit behov. Du kan også hoppe læsedelen over og gå direkte til det sjove, nemlig købet. Se vores udvalg af Primus gasblus her på siden, og shop hurtigt og nemt.

 

Hvorfor skal jeg vælge en Primus med gasblus? 

Der er flere fordele ved at vælge en Primus med gasblus, som vi vil fortælle dig om her. Først er det dog vigtigt at slå fast, at det først og fremmest er et spørgsmål om dine personlige præferencer og dit behov, og at der altså ikke er noget entydigt svar på, hvilken løsning der er den bedste for dig. Har du brug for personlig vejledning, kan du altid ringe til vores kundeservice eller sende os en mail og få hjælp til at vælge.

 

Primus gasblus er først og fremmest oplagt til dig, der enten er på tur ofte eller længe ad gangen. Det skyldes, at gas har en højere brændværdi end f.eks. sprit og andre flydende brændstoffer, hvilket betyder at gas simpelthen holder længere, så du ikke skal på jagt efter nyt brændstof midt på turen. En af ulemperne ved gasblus er nemlig, at gas ikke er lige så tilgængeligt som flydende brændstof, der ofte kan købes i helt almindelige supermarkeder. 

 

En anden fordel ved at vælge Primus gasblus er, at gas soder langt mindre end flydende brændstof, hvilket gør rengøringen af dine Primus pander og gryder langt mindre besværlig og snavset. Sod er nemlig en djævel, når det kommer til opvask, særligt når du er på tur, hvor mulighederne for rengøring er begrænsede, og du ikke har konstant adgang til vand.

 

Sidst, men ikke mindst, er det nemt at styre temperaturen på et gasblus, fordi du selv kan justere mængden og dermed flammen. 

 

Vær dog opmærksom på, at gas er en dyrere løsning end flydende brændstof, og at almindelig allround gas bliver flydende ved lave temperaturer. I så fald er du nødt til at varme gasdåsen op i f.eks. din sovepose, før du kan bruge den igen. Primus har dog udviklet både Primus Winter Gas og Primus Summer Gas, som er udviklet til at kunne klare henholdsvis meget lave og meget høje temperaturer, så du slipper for at skulle bekymre dig om, hvorvidt du kan få varmt vand til kaffen i morgen. 

 

Forskellige Primus modeller med gasbrænder

Primus gasblus er perfekt til alle former for udendørs madlavning, uanset om det foregår hjemme på terrassen eller i de østrigske alper. Der findes imidlertid forskellige modeller, der hver især egner sig bedre til nogle formål end andre. 

 

Skal du på en lang vandretur med rygsæk på ryggen, er Primus Lite og Primus Lite+ modellerne oplagte, fordi de er superkompakte og blot vejer 357 gram. Med Primus Lite har du altid kogegrej ved hånden, så du kan nyde en varm kop kaffe eller et frisklavet måltid hele dagen igennem. 

 

En del af Primus gryder og pander, eksempelvis Primus CampFire Cookset eller Primus Essential Pot Set, kan også bruges over bål, hvis det skulle blive aktuelt. Således kan du også spare på gassen på de dage, hvor du alligevel har bål tændt. Har du en Primus termokop, kan du også koge vand fra morgenstunden og tage det med i din termokop eller termokande, så du slipper for at skulle have kogegrejet frem midt på dagen, når du skal have kaffe eller te.

 

Andre modeller som Primus Kinjia Stove og Primus Kuchoma Stove er velegnede til campingture og andre ture, hvor du er i bil og dermed har plads til mere oppakning. Forskellen på Primus Kinjia Stove og Primus Kuchoma Stove er, at Kinjia er et komfur, og Kuchoma er en grill, der begge kan kobles op til Primus gas. Begge modeller er også oplagte til madlavning udendørs derhjemme, hvis du gerne vil have en kompakt løsning på et udendørs køkken. 

 

Der findes en lang række andre Primus modeller med gasblus, men du kan også vælge modellerne til flydende brændstof og Primus OmniFuel, der både kan bruges til gas og flydende brændstof. Med Primus Fuel Bottle får du let og sikker opbevaring af flydende brændstof, der kan kobles direkte til dit Primus stormkøkken.

 

Køb dit nye Primus gasblus på dansk webshop

Er du på udkig efter gear, gadgets og tøj til outdoor, hvorfor så ikke vælge en danskejet webshop med sikkerheden i orden? Vi holder til i Hvide Sande, hvor vi også har en fysisk butik, hvor du kan købe vores produkter. Vi er desuden godkendt af e-mærket, hvilket betyder at vi lever op til en lang række høje standarder for forbrugersikkerhed for onlineshopping. 

 

Køb dit Primus gasblus hos os med billig fragt og hurtig levering, og glæd dig til at modtage din pakke.

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.