Yeti

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Yeti

Det var østtyskeren Bernd Exner, der grundlage Yeti i 1983.

Grunden til dette var, at Exner familien ikke kunne finde nogle sovepose til udendørs, der opfyldte deres krav. Derfor startede de selv en primitiv produktion, hvor kvaliteten blev forbedret og interessen for produkter af høj kvalitet voksede.

Inden længe, blev Yeti produkterne anvendt til ekstreme ekspeditioner i bjergene i Kirgizia og Kasakhstan.

Til trods for, at private firmaer ikke var tilladte i DDR, blev Yeti alligevel tolereret og accepteret. Grunden var højest sandsynligt, at ingen andre i den tidligere Østblok, kunne producere produkter i lige så høj kvalitet.

Da muren faldt i 1989, begyndte Yeti, at importere tekniske materialer af højeste standard og hurtigt steg Yeti til, at være en af de førende leverandører indenfor outdoor.

I 2000 solgte familien Exner Yeti og i nogle år havde Yeti svært ved, at komme rigtig frem i markedet. Men i 2005 overtog Nordisk Freizeit firmaet og det medførte, at der igen kom ro på virksomheden og Yeti kom igen, helt frem på markedet med de samme værdier, som altid og den høje kvalitet i front.

Det er 3 områder som Yeti beskæftiger sig med: Soveposer (som jo var starten på det hele), beklædning og tilbehør.

Det er især dunjakkerne fra Yeti (Yeti Companyon Lightweight-Collection), der er lidt af et vidunderbarn. Jakkerne er nærmest vægtløse og utrolig komprimerbare og det skyldes, at jakkerne er lavet i det samme materiale og gennem samme teknikker, som soveposerne fra Yeti er produceret i. Yderligere er jakkerne så stærke, at det praktisk talt er umuligt at slide overfladen i stykker.

Yeti's produkter bliver produceret i Tyskland på fabrikken i Görlitz. Kvalitetskontrollen foregår stadig, med det menneskelige øje og det meste af arbejdet foregår stadig med håndkraft. Medarbejderne mener ikke, at kvaliteten på produkterne er et spørgsmål om retningslinier - det er et spørgsmål om ære!

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.