COVID-19: LYSTFISKEREN.dk kører som normalt og pakker sendes med dag til dag levering.

×

HURTIG LEVERING OG BILLIG FRAGT KR. 22,-    KUNDESERVICE MANDAG - FREDAG 10-18 - LØRDAG/SØNDAG 10-16                                

Blink & Gennemløbere

Blink & gennemløbere hos LYSTFISKEREN.dk

Blink og gennemløbere er nogle af de mest klassiske former for endegrej, og det er stadig noget af det mest anvendte kunstagn til det danske kystfiskeri. Dette skyldes bl.a. blinket og gennemløberens simple design, dets uovertrufne kastelængde og den realistiske gang i vandet. 

Hos LYSTFISKEREN.dk har vi et bredt sortiment af blink og gennemløbere fra kvalitetsmærker, der dækker alt fra små gennemløbere til put & take søen til større tobis-blink og gennemløbere til kystens havørreder.

Blink og gennemløbere er ekstremt effektive til det danske kystfiskeri. Da de fiskes bedst med hurtig indspinning, og da blink og gennemløbere har en rigtig god kastelængde, kan man let dække store mængder fiskevand og derved hurtigere finde fiskene.

Vi fører kun blink og gennemløbere i god kvalitet, og vi har valgt et sortiment baseret på anerkendte mærker som Savage Gear, Hansen og Tuwob.

Forskel på blink og gennemløbere

Blink og gennemløbere ser ens ud i vandet, men opsætningen af henholdsvis blink og gennemløbere er forskellig. På et traditionelt blink er der i den ene ende monteret en springring, hvori der er monteret en tre- eller enkeltkrog. En gennemløber har, som navnet antyder, en hul midte, hvor fiskelinen eller forfanget kan køre hele vejen igennem. Når forfanget er igennem gennemløberen, kan man binde en krog fast. Et godt tip er at montere en perle og en springring mellem gennemløber og krog – så slides knuden ikke.

Der er fordele og ulemper ved både blink og gennemløbere. Et blink er eksempelvis meget lettere at skifte, mens en gennemløber er mere besværlig. 

En fordel ved gennemløberen er, at når man fighter en fisk, glider gennemløberen op ad linen og væk fra fisken. Herved kan fisken ikke mistes ved hjælp af ”brækstangs-effekten”.  

Blink og gennemløbere til kystfiskeri

De mest anvendte blink og gennemløbere til kystfiskeri er aflange imitationer af tobis. Disse har vist sig at være særligt effektive, og den lange form skærer godt igennem vinden under kastet. Ligeledes virker de året rundt. Disse fiskes bedst ligesom tobisen svømmer - hurtig indspinning og korte spinstop.

Til de små badekar og rev, eller når vandet er klart og ligger fladt, kan det være en god idé at gå ned i størrelse og fiske med små blink og gennemløbere. Vi har flere hundestejle-imitationer på bare 6g og 10g, der vil være perfekte til disse dage.  

Valget mellem enkeltkrog eller trekrog på blinket 

Der har altid været stor debat om, hvorvidt man kroger og fighter havørreder bedst med enkeltkrog eller trekrog. Dog er der nogle få tommelfingerregler, man kan gå efter. 

Hvis man fisker i pålandsvind med bølger, kan der ofte være tang og ålegræs i vandet. Her kan det betale sig at fiske med enkeltkrog, da der derved er mindre chance for at få tang på krogen. Fisker man med trekroge, bør man vælge mindre trekroge (#8-12) – både af hensyn til bedre krogning, men også af hensyn til havørreder under målet, da disse herved har lettere ved at overleve genudsætning.

Blink og gennemløbere til put & take

Blink og gennemløbere kan være særdeles effektive til put & take søens ørreder. Her skal man langt ned i størrelse og gerne fiske med gennemløbere og blink på 2-5g. Det er effektivt med hidsige farver som grøn, gul og orange. Se vores store udvalg af mikroblink til put & take her

Top