Spar -30% på FjällRäven Keb bukser til herre - Se dem her ×

Fluer

Som fluefisker har man brug for en flueboks, som rummer mange forskellige typer af fluer, da man ofte er nødt til at tilpasse fluevalget til tiden på sæsonen. Hos Lystfiskeren Hvide Sande har vi et stort udvalg af fluer, som giver dig mulighed for at købe de fluer, der passer til netop dit fiskeri og den givne sæson.

Det kan være de små detaljer, der kan være afgørende på fisketuren. Alt fra størrelsen på fluen til farvekombinationen samt materialet og udformningen af fluen kan være udslagsgivende, og det kan derfor godt betale sig at skifte flue flere gange i løbet af fisketuren. 

På denne side kan du finde laksefluer i mange størrelser og farver, som også kan være effektive til havørredfiskeri i åen, store geddefluer til søfiskeriet samt fluer til havørreden på kysten.

Hos Lystfiskeren Hvide Sande fører vi kun fluer i høj i kvalitet, og vi har udvalgt de bedste fluer til det danske fiskeri fra kvalitetsmærker som FrödinFlies, Vision og Futurefly. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 82

Faldende orden
Side
pr. side

Fluer til geddefiskeri

Geddefluer kan både være på krog og på rør, men fælles for dem er, at de er store og buskede. Geddefluer skal imitere en byttefisk, og da gedden har en kæmpe mund i forhold til sin krop, går den sjældent af vejen for en stor byttefisk. Derfor er det svært at gå forkert med en stor geddeflue, når man er på jagt efter gedderne. Dog kan det være en fordel at tilpasse fluevalget efter byttefiskene i vandet: Sølv og guld er gode i søen, da de imiterer skaller og karusser, mens brunlige og mørke fluer er gode i brakvandet, hvor gedder jager kutlinger. 

Da det kan være svært at kaste med store fluer, er geddefluer oftest lavet i syntetiske materialer, som ikke suger vand.

Fluer til kystfiskeri

Til kystfiskeriet i Danmark anvendes der mange forskellige fluer – dog er det fleste bundet på krog. Da de nære kystområder har et utal af byttedyr for havørreden, er der mange muligheder for flueimitationer: rejer, kutlinger, hundestejler, tanglopper, tobiser m.fl. 

Det er naturligvis bedst at anvende fluer, der imiterer de byttedyr, der er i vandet på det gældende tidspunkt. Dog kan man fange havørreder på de fleste fluer året rundt, og det kan derfor være en idé at tilpasse fluevalget til de forhold, der er på fisketuren. Hvis vandet er spritklart og ligger helt fladt, er det en god idé at fiske med små, naturlige fluer (og gerne lange forfang). Her kan tanglopper, små fiske- og rejeimitationer være udslagsgivende. Hvis der er bølger, og vandet er grumset, er det typisk godt med større byttedyrsimitationer som brislingeimitationer, større rejer, tobisfluer og lignende.

 

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.