Pirke

Pirke er det mest effektive endegrej, når man skal fange torsk ude på dybt vand. Hos Lystfiskeren har vi et stort udvalg af pirke i alle størrelser, og der er mange penge at spare, hvis man køber flere pirke af gangen. 

Traditionelle pirke er ofte meget tunge og kan kun bruges under bådfiskeri (kastepirke er lettere og kan som navnet antyder kastes). Pirken er effektiv, når torsken står på dybt nede på bunden, hvor den ofte opholder sig om vinteren eller sommeren. Pirke har en slank form med en tung bunddel. Denne udformning gør, at den synker lynhurtigt til bunden.

Hos Lystfiskeren Hvide Sande har vi et stort udvalg af kvalitetspirke, og du finder blandt andet de anerkendte pirke som Abu Gacia, DAM og Kinetic. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 27

Faldende orden
Side
pr. side

Pirkefiskeri – grej og teknikker

Pirkefiskeri er i bund og grund meget let, men det stiller dog nogle krav til fiskestangen og fiskehjulet. Først sendes pirken mod bunden. Dette sker udelukkende ved hjælp af pirkens vægt og form, og der kan godt være fart på. Derfor er det godt at bruge et multihjul, da du derved kan styre nedfarten med tommelfingeren på spolen. Se vores udvalg af multihjul her

Når pirken har ramt bunden, laver man ”pirkebevægelser”, hvilket i bund og grund er hurtige vertikale bevægelser med stangen. Dette kræver en kort, stiv havstang – vi har havstænger i god kvalitet her.

Det er vigtigt at holde bund under torskefiskeri. Når man ikke mærker bunden mere, trykker man på knappen på multihjulet, som frigør spolen, og venter til pirken rammer bunden igen. Herefter fortsættes pirkebevægelserne.  

Vigtigt med pirke i flere forskellige størrelser

Da man på en havfisketur ofte kan fiske over meget forskellige dybder og strømforhold, er det vigtigt at pirke i flere vægtklasser. 

Hvis der enten er meget dybt, meget strøm eller begge dele, er det vigtigt med en tung pirk. Dog er der mindre liv i en tung pirk i modsætning til en let pirk – og det er derfor bedst altid at fiske med den lettest mulige pirk.

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.