Julegaver byttes til og med d. 9. Januar 2023 ×

Pirke

Pirkefiskeri er i bund og grund meget let, men det stiller dog nogle krav til fiskestangen og fiskehjulet. Først sendes pirken mod bunden. Dette sker udelukkende ved hjælp af pirkens vægt og form, og der kan godt være fart på. Derfor er det godt at bruge et multihjul, da du derved kan styre nedfarten med tommelfingeren på spolen. Se vores udvalg af multihjul her.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 27

Faldende orden
Side
pr. side

Pirkefiskeri – grej og teknikker

Pirkefiskeri er i bund og grund meget let, men det stiller dog nogle krav til fiskestangen og fiskehjulet. Først sendes pirken mod bunden. Dette sker udelukkende ved hjælp af pirkens vægt og form, og der kan godt være fart på. Derfor er det godt at bruge et multihjul, da du derved kan styre nedfarten med tommelfingeren på spolen. Se vores udvalg af multihjul her

Når pirken har ramt bunden, laver man ”pirkebevægelser”, hvilket i bund og grund er hurtige vertikale bevægelser med stangen. Dette kræver en kort, stiv havstang – vi har havstænger i god kvalitet her.

Det er vigtigt at holde bund under torskefiskeri. Når man ikke mærker bunden mere, trykker man på knappen på multihjulet, som frigør spolen, og venter til pirken rammer bunden igen. Herefter fortsættes pirkebevægelserne.  

Vigtigt med pirke i flere forskellige størrelser

Da man på en havfisketur ofte kan fiske over meget forskellige dybder og strømforhold, er det vigtigt at pirke i flere vægtklasser. 

Hvis der enten er meget dybt, meget strøm eller begge dele, er det vigtigt med en tung pirk. Dog er der mindre liv i en tung pirk i modsætning til en let pirk – og det er derfor bedst altid at fiske med den lettest mulige pirk.

Pirke til de danske farvande

Der er stor variation i dybder og strømforhold over hele Danmark.

Lillebælter smalt, dybt og strømfyldt. Derfor skal pirkene minimum veje 200 gram til de lave pladser, mens 300-400 gram generelt er at fortrække. 

Storebælter bredt og relativt lavt. Her kan du bruge pirke på 100 gram på de lave pladser, mens pirke på 200-300 gram er bedst på de dybere pladser.

Øresunder kendt for sit vinterfiskeri, hvor pirkene ofte er nødt til at være 400-500 g tunge, da der fiskes i kraftig strøm på fisk, der står koncentreret specifikke steder. Til sommerfiskeriet kan man anvende lidt lettere grej – dog er det vigtigt altid at have de tunge pirke med.

Det Gule Rever langt fra land og der er dybt. Her det ekstra vigtigt at have de tunge skyts med, da der typisk fiskes på 50-100 meter. Her fiskes næsten kun med pirke fra 400 gram og op. 

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud og nyheder før alle andre!
© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.