Julegaver byttes til og med d. 9. Januar 2023 ×

Predator Tilbehør

Det kan være let at undervurdere vigtigheden i fisketilbehør, da det ofte er endegrej, fiskehjul eller fiskestangen, der tager opmærksomheden. Men hvis man har mistet drømmegedden over 10 kg på grund af et manglende geddeforfang eller knækket hægte, er det bittert at have sparet på sit fisketilbehør

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 54

Faldende orden
Side
pr. side

Godt predatortilbehør kan gøre forskellen

Det kan være let at undervurdere vigtigheden i fisketilbehør, da det ofte er endegrej, fiskehjul eller fiskestangen, der tager opmærksomheden. Men hvis man har mistet drømmegedden over 10 kg på grund af et manglende geddeforfang eller knækket hægte, er det bittert at have sparet på sit fisketilbehør. Derfor er det bedst at helgardere sig med geddeforfang, wire, crimps eller hægter i god kvalitet – så skal man ikke bekymre sig om den risiko, og chancen for at lande den store fisk vil ultimativt være større. 

Geddens skarpe tænder kræver stærke geddeforfang

Under geddefiskeri er det essentielt at montere et stærkt geddeforfang mellem hovedlinen og det endegrej, man fisker med – ellers vil man med stor sandsynlighed miste størsteparten af de gedder, der hugger. Deres meget skarpe tænder vil skære de fleste tynde fiskeliner over med det samme – både fletliner og nylonliner. Specielt de mindre gedder, som har sylespidse og relativt ubrugte tænder vil skære en tynd fiskeline over lige så snart, tænderne kommer i kontakt med linen. 

Flourocarbon eller wire – fordele og ulemper

Overordnet set er der to slags geddeforfang: metal (wire og titanium) og monofil-line (nylon og fluorocarbon). Begge geddeforfang har fordele og ulemper, og det kan være svært at vælge mellem disse typer af geddeforfang. Her kommer dog et par generelle tommelfingerregler, man kan følge. 

Wireforfang er stærkest og holder længere

Geddens tænder kan ikke skære wireforfang over. Derfor er wireforfang en god måde at sikre landingen af sin fisk. Derudover holder de til flere fisk – i modsætning til flourocarbonforfang, som slides hurtigere og derfor skal skiftes oftere. Wireforfang skal først skiftes, når der kommer ”knæk” eller ”kinks” på forfanget. Hvis man vil minimere chancen for dette, kan man købe vores titanium-wire forfang, som holder til endnu flere fisk.

Ulempen ved wireforfang til geddefiskeri er, at det er mere synligt end fluorocarbonforfang. Derfor er wireforfang bedst i søer, hvor vandet ikke er helt klart – eller søer, hvor der er lavt fiskepres (hvor der sjældent fiskes af andre). 

Hos Lystfiskeren har vi wireforfang med påmonteret svirvel og hægte, så de er fuldstændig klar til fisketuren. Alternativt kan du købe wire på en spole, seperate crimps, hægter og svirvler – så kan du selv konstruere geddeforfanget og bestemme længden på det. 

Fluorocarbonforfang er mindre synligt og diskret

Fluorocarbonforfang er gennem de seneste år blevet meget populært som forfangsmateriale. Dette skyldes forfangets store slidstyrke og meget lille synlighed i vand i forhold til bl.a. nylonforfang. 

Den store fordel ved et fluorocarbonforfang er dets lave synlighed. Derfor egner forfanget sig perfekt til fiskeri i klart vand og søer med meget fiskepres (hvor der fiskes meget). Klart vand og fiskepres kan gøre gedderne forfangssky, og her vil de let lægge mærke til wireforfang. Her er det tydeligt, hvordan et forfang af fluorocarbon kan gøre en stor forskel.

Ulempen ved fluorocarbonforfang er, at det skal skiftes oftere end wireforfang: Så snart det har fået et cut, bør man skifte forfanget. 

Monter din softbait med stingerkroge og shallow rigs

Vi har stingerkroge med monteret wire og løkke, så de er klar til at blive sat på din softbait. Den letteste måde er at tage løkken over krogøjet på den gældende softbait, før man monterer softbaiten på forfanget. 

Vi har ligeledes ”shallow rigs”, som kan monteres på softbaits. Her medfølger skruer, som skal skrues op i softbaiten. Dette gør, at man kan fiske sin softbait over meget lavt vand eller højt i vandsøjlen, da der ikke er noget jighoved, der tynger den ned.

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud og nyheder før alle andre!
© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.