Julegaver byttes til og med d. 9. Januar 2023 ×

Soft Baits

Softbaits er inden for de seneste år blevet voldsomt populære til flere former for fiskeri – og det er ikke uden grund. Det naturtro udseende og bevægelse i vandet kan lokke de fleste fisk til at hugge, og der er et væld af muligheder at fiske softbaits på.  

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 156

Faldende orden
Side
pr. side

Stort udvalg af populære softbaits hos LYSTFISKEREN.dk

Softbaits er inden for de seneste år blevet voldsomt populære til flere former for fiskeri – og det er ikke uden grund. Det naturtro udseende og bevægelse i vandet kan lokke de fleste fisk til at hugge, og der er et væld af muligheder at fiske softbaits på.  

Montering af softbaits

Mange softbaits købes uden monterede kroge. Derfor kan man montere sin softbait, så den passer til sit eget fiskeri. Den mest anvendte måde er at montere et jighoved i sin softbait, der passer til fiskeriet: hvis man skal fiske langs bunden, skal jighovedet være tungt (min. 20 g), og hvis man skal fiske højt i vandet eller i lavvandede søområder, skal jighovedet være let (under 10g). Hvis man fisker med større softbaits, kan man med fordel montere en stingerkrog, som du kan finde under predatortilbehør.

Hvis man gerne vil have sine softbaits til at fiske højt i vandet, kan man montere sin softbait med et shallow-rig, som du ligeledes finder under vores predatortilbehør.

Softbaits til aborrefiskeri

Softbaits er populære til aborrefiskeri, da de til tider kan være svære at få til at hugge. Her er de naturtro softbaits en glimrende måde at overliste dem på. Softbaits i størrelsen 5-10 cm vil være gode til aborrer, og de skal gerne fiskes med et let jighoved. 

Softbaits til torskefiskeri

Softbaitfiskeri på moler, havne eller dybe kyststrækninger efter torsk er særdeles effektivt og let at praktisere. Her skal man typisk bruge softbaits på omkring 10 cm og et tungt jighoved, da der skal fiskes nede over bunden – gerne på 15-30 g alt efter dybde- og strømforhold. Det smarte ved dette setup er, at krogen på softbaiten hele tiden vil pege opad, hvilket gør det muligt at fiske langs bunden uden at sidde fast.  

Softbaits til geddefiskeri

Softbaits er velegnede til geddefiskeri, og det er blevet voldsomt populært at fiske med softbaits efter gedderne inden for de seneste år. Her er mange muligheder, og man kan både kastefiske og dørgefiske med softbaits efter gedderne. De fleste størrelser af softbaits kan fange gedder, men det er generelt bedst med større softbaits – gerne over 15 cm og helt op til over 30 cm. 

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud og nyheder før alle andre!
© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.