Spinnere

Spinnere er en af de mest anvendte og klassiske former for endegrej og med god grund. Herhjemme i Danmark kan den bruges til næsten alle rovfisk på fleste typer af fiskepladser. Hos Lystfiskeren har vi et stort udvalg af spinnere, så du kan finde præcis den type spinnere, der passer til dit fiskeri. 

Der findes et mange forskellige slags spinnere i et utal af farver og designs. Vi har alt fra de velkendte kondom-spinnere, der er en uovertruffen spinner til laks, til de helt små spinnere på under 10 gram, der er effektive til aborre, bækørreder og havørreder. 

Spinneren er en vigtig bestanddel i spinnefiskerens grejboks, da den med sine vibrationer kan udløse huggene på de dage, hvor fiskene er svære. 

Hos Lystfiskeren har vi udvalgt spinnere i god kvalitet, der kommer fra anerkendte mærker som Savage Gear, ABU Garcia og KarlK. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 161

Faldende orden
Side
pr. side

Få fiskenes opmærksomhed med spinnere

En spinner består af en metalstang, en spinnerkrop og et roterende spinnerblad. Nederst sidder en trekrog, hvor der kan være påmonteret fjer eller andet glimmer. 

Når spinnerbladet drejer rundt, glimter det og skubber meget vand. Fisken kan se spinnerbladet på lang afstand, og de kan mærke vibrationerne. Dette vil ofte fremprovokere et hug fra fisken. 

Spinnere til geddefiskeri

Gedder sætter ofte tænder i alt slags endegrej, hvis de er i bidehumør – store og små spinner blandt andet. Dog er det mest effektivt med de lange spinnere med store spinnerblade, der er meget synlige og udsender mange vibrationer. Nogle spinnere har også fjer og andre materialer på krogen. Vælg derfor de største spinnere til geddefiskeriet – gerne fra størrelse 4 og over. 

Spinnere til laksefiskeri

De danske lakseåer er store og dybe, og derfor bør man også anvende store, synlige spinnere – gerne fra størrelse 4 og op. Den meget populære kondomspinner fra KarlK er med god grund den mest brugte spinner til laksefiskeri i Danmark. Hos Lystfiskeren har vi kondomspinnere i flere forskellige farver, og den fungerer både til opstrøms og nedstrøms fiskeri. Tommelfingerreglen i Danmark er at fiske nedstrøms i den tidlige sæson og opstrøms senere på sæsonen.  

Spinnere til havørredfiskeri

Til havørredfiskeri i de mindre havørredåer (op til 5-6 meter bred) bør man anvende spinnere i størrelse 3-4. Her er det vigtigt at komme lidt ned i vandet – vælg derfor gerne en tungere spinner med et mindre spinneblad. Et mindre spinneblad vil give mindre modstand i strømmen, hvorfor spinneren vil synke hurtigere. 

Ligesom til laksefiskeriet, kan man i de større åer med fordel bruge kondomspinnere. 

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.