Julegaver byttes til og med d. 9. Januar 2023 ×

Spinnere

Spinneren er i bund og grund relativ let at fiske – man kaster ud, og når man begynder at trække ind, drejer spinnerbladet rundt. Derudover er spinneren en god all-round agn. Denne kombination af all-round endegrej, og at det er let at fiske, gør spinnere velegnede til nybegyndere.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 222

Faldende orden
Side
pr. side

Spinnere er populære blandt både erfarne og nybegyndere

Spinneren er i bund og grund relativ let at fiske – man kaster ud, og når man begynder at trække ind, drejer spinnerbladet rundt. Derudover er spinneren en god all-round agn. Denne kombination af all-round endegrej, og at det er let at fiske, gør spinnere velegnede til nybegyndere. Samtidig er der mange erfarne lystfiskere, der altid vil have spinnere med i grejboksen – specielt laksefiskere.  

Få fiskenes opmærksomhed med spinnere

En spinner består af en metalstang, en spinnerkrop og et roterende spinnerblad. Nederst sidder en trekrog, hvor der kan være påmonteret fjer eller andet glimmer. 

Når spinnerbladet drejer rundt, glimter det og skubber meget vand. Fisken kan se spinnerbladet på lang afstand, og de kan mærke vibrationerne. Dette vil ofte fremprovokere et hug fra fisken. 

Spinnere til aborrefiskeri

Da aborren sjældent bliver større end 50 cm, bør man bruge mindre spinnere under aborrefiskeri. Her vil spinnere i størrelse 1-3 typisk være effektivt. Hvis aborren står dybt, kan det være nødvendigt at lade spinneren synke, før man begynder indspinningen – og gerne med spinstops under indspinningen. Da spinnere er lavet af metal og har en lille volumen, synker den relativt hurtigt.  

Spinnere til geddefiskeri

Gedder sætter ofte tænder i alt slags endegrej, hvis de er i bidehumør – store og små spinner blandt andet. Dog er det mest effektivt med de lange spinnere med store spinnerblade, der er meget synlige og udsender mange vibrationer. Nogle spinnere har også fjer og andre materialer på krogen. Vælg derfor de største spinnere til geddefiskeriet – gerne fra størrelse 4 og over. 

Spinnere til laksefiskeri

De danske lakseåer er store og dybe, og derfor bør man også anvende store, synlige spinnere – gerne fra størrelse 4 og op. Den meget populære kondomspinner fra KarlK er med god grund den mest brugte spinner til laksefiskeri i Danmark. Hos Lystfiskeren har vi kondomspinnere i flere forskellige farver, og den fungerer både til opstrøms og nedstrøms fiskeri. Tommelfingerreglen i Danmark er at fiske nedstrøms i den tidlige sæson og opstrøms senere på sæsonen.  

Spinnere til havørredfiskeri

Til havørredfiskeri i de mindre havørredåer (op til 5-6 meter bred) bør man anvende spinnere i størrelse 3-4. Her er det vigtigt at komme lidt ned i vandet – vælg derfor gerne en tungere spinner med et mindre spinneblad. Et mindre spinneblad vil give mindre modstand i strømmen, hvorfor spinneren vil synke hurtigere. 

Ligesom til laksefiskeriet, kan man i de større åer med fordel bruge kondomspinnere. 

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud og nyheder før alle andre!
© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.