Vadejakker

Hos Lystfiskeren har vi et bredt udvalg af vadejakker og fiskejakker i forskellige pris- og kvalitetsklasser. Du kan finde modeller fra anerkendte mærker som amerikanske Simms, og skandinaviske Guideline og Vision. Kombiner den gerne med et isolerende inderlag, og så er du både vindtæt, vandtæt, varmetæt og klar til fisketuren uanset vejret.

Se vores udvalg af vadejakker herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 17

Faldende orden
Side
pr. side

Klæd dig på 3-lags princippet når kulden rusker

Når kulden kommer, og det begynder at bide i fingrene, er det en god idé at tilpasse sin fiskebeklædning efter 3-lags princippet. Dette består af (1) et varmt inderlag, (2) et isolerende mellemlag og (3) et vindtæt lag. Det varme inderlag er typisk et tyndt sæt uldundertøj, som holder dig varm og transporterer kondens væk fra kroppen. Mellemlaget kan være en dun- eller fleecejakke og skal skabe et luftlig lag, der kan holde på varmen. Det vindtætte lag, som oplagt kan være en vadejakke eller fiskejakke, skal som navnet antyder holde den kolde vind ude, så de to lag indenunder kan gøres deres arbejde uforstyrret. På denne side finder du varme dunjakker, og du kan også gå på opdagelse i vores varme inderlag. 

Hvad er forskellen på en vadejakke, fiskejakke og en regnjakke?

På denne side kan du finde begge dele. En vadejakke er karakteriseret ved at den er kortere end det man kan betegne som en normal skaljakke eller regnjakke, da den, som navnet antyder, er designet til at kunne vade med. Det optimale er derfor at have waders på indenunder. Fordelen ved dette er, at der er mindre materiale, der bliver vådt under vadefiskeri, og at lommere ikke fyldes med vand. Derudover vil de typisk også have forstørrede lommer, der er placeret højt på brystet til opbevaring af grejbokse, forfang, kroge og lignende, og nogle modeller vil også have retractors eller zingers til lineklippere, peang eller krogløser. En anden god fordel er, at enden på ærmerne oftest er designet til at slutte tæt om håndledet. Når man skal lande fisk med hænderne, eller når man skal tage det fiskegrej man har tabt i vandet op, kan man stramme til om håndledet og dermed undgå at få våde arme – hvis man er hurtig nok. 

Bemærk at en vadejakke typisk vil være for kort, hvis den ikke bruges i sammenhæng med et par waders. 

En fiskejakke er i princippet en sædvanlig regnjakke eller skaljakke, men den adskiller sig typisk ved at have flere og større lommer til opbevaring af fiskegrej. Den er derfor oplagt til fx folk der fisker fra båd eller på molen, hvor waders ikke er en absolut nødvendighed. Man kan også med fordel bruge den til fiskeri i åen, hvor det er sjældent, at man behøver at vade dybt. Det er derfor ikke et problem at have waders på indenunder – her vil den blot beskytte lidt mere for vinden. 

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.