Vadestøvler

Vælg mellem vores store udvalg af vadestøvler hos Lystfiskeren. Her har vi de fleste modeller i det brede sortiment fra amerikanske Simms, som laver nogle af de bedste støvler på hele markedet. Du kan også finde modeller fra det skandinaviske Vision her på siden. 

Der findes flere typer af vadestøvler, og blandt andet valget af såler kan have meget at sige. Dette kan du læse mere om nederst på siden.

Se vadestøvlerne herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 13

Faldende orden
Side
pr. side

Om vadestøvler hos LYSTFISKEREN.dk

Kombinationen af waders og vadestøvler giver, i forhold waders med den faste støvle, meget mere komfort. Vadestøvlen har snørebånd, så du kan stramme den, så den passer til foden. Derudover kan man opnå langt bedre pasform, da man kan vælge et par waders, som passer til kropsstørrelsen, og du kan finde vadestøvler, der passer til fodstørrelsen. Udover komfort og pasform betyder denne kombination af waders og separate vadestøvler også, at dine waders holder længere, da de udsættes for mindre slid og foldninger.   

Vadestøvler findes med forskellige såler. Hvis du ofte fisker på den danske kyst eller i en elv i Norge, hvor der ofte er mange glatte sten, kan man med fordel vælge vadestøvler med filtsåler. Hvis man fisker herhjemme i den danske å eller bare vil have en all-round vadestøvle, bør man vælge en vadestøvle med gummisål. For ekstra greb kan man montere ”spikes” eller ”studs” på vadestøvlen. Disse finder du under vores tilbehør.

Hvis man skal til troperne og fiske på flats (store, lavvandede områder) eller foretrækker at våd-vade om sommeren på varme dage, kan man med fordel bruge et par vadestøvler sammen med et par neoprensokker med gravel guards. Dette giver dig stor frihed i varmen, mens du samtidig har et godt fodfæste på glatte sten, og du er beskyttet mod skarpe sten, kanter eller eventuelle koraller i troperne. Vi har også vadestøvler fra Simms, der er lavet til vådvadning med integreret neoprensok.

Bedre komfort og pasform 

Vadestøvler, der bliver kombineret med waders med neoprensok (også kendt som stockingfoot), giver langt bedre pasform og komfort i modsætning til de traditionelle neoprenwaders med fast støvle. Blandt andet har vadestøvler snørebånd, så du kan stramme den ind, så den passer til foden – dette er noget som kan ændre sig alt efter om du har tykke vintersokker på eller tyndere sokker om sommeren. Kombinationen gør det også muligt at opnå en meget bedre pasform: Du kan bruge vadestøvler, der passer til din fods størrelse, og du kan bruge waders der passer til kropsstørrelse og – form. Dette forlænger levetiden på dine waders, da for store eller for små waders slides hurtigere. Sammenligner man med de traditionelle neopprenwaders med fast støvle, øges holdbarheden også, da der er mindre slid på overgangen mellem waders og støvle.

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.