HURTIG LEVERING OG BILLIG FRAGT KR. 22,-    KUNDESERVICE: MANDAG - FREDAG 10-19.00 - LØRDAG/SØNDAG: 10-19                               

Flueforfang

Flueforfang til fluefiskeri hos LYSTFISKEREN.dk

Når du fisker med flue, er det essentielt at have et flueforfang mellem flueline og flue. Flueforfanget vil mere eller mindre være det usynlige bindeled mellem den meget synlige flueline og den flue, du fisker med. Derudover vil det hjælpe med at overføre energien i fluekastet fra fluelinen til selve fluen. 

Flueforfang kan overordnet set deles op i to dele. Den del, der kommer efter fluelinen, er det reelle flueforfang og bliver ofte kaldt en ”leader”. 

En leader er et stykke taperet flueforfang, der går fra at være tyk i enden, der vender mod fluelinen, til at være tyndt i den ende, hvor fluen sidder. Denne tapering gør det lettere at strække forfanget ud i selve fluekastet og dermed lander fluen mere præcist. 

På denne leader binder man et stykke ”tippet”, hvor man i den anden ende binder sin flue. Dette stykke tippet, som bør være minimum 1 meter langt, gør, at man ikke forkorter sin taperede leader ved flueskifte. Når man har forkortet sit tippet for meget, kan man blot skifte det, og den taperede leader beholder sin fordelagtige længde og korrekte tapering. 

Hos LYSTFISKEREN.dk har vi flueforfang i høj kvalitet fra amerikanske Scientific Anglers. Vi har både flueforfang til kystfiskeriet, åfiskeri efter laks og havørred, tørfluefiskeri samt fiskeri med store fluer. 

Top
kr
Tilmeld vores nyhedsbrev og få unikke tilbud!
Tilmed nyhedsbrev her:
Rabatkode