HURTIG LEVERING OG BILLIG FRAGT KR. 22,-    KUNDESERVICE: MANDAG - FREDAG 10-18.00 - LØRDAG/SØNDAG: 10-18                               

Fluehjul

Fiskehjul hos LYSTFISKEREN.dk

Fluehjul kommer i mange størrelser til mange forskellige former for fiskeri, men har i bund og grund de samme formål. Først og fremmest skal det kunne opbevare fluelinen og en passende mængde bagline. Dernæst skal bremsen kunne stoppe og udtrætte fisken. Derudover skal det naturligvis også se godt ud på fluestangen.

Vi har udvalgt en stor mængde fluehjul, der passer til mange former for fiskeri. Fluehjulene er fra Vision og Guideline, der begge er skandinaviske mærker, og som laver fluehjul i høj kvalitet. 

Det vigtigste er, at fluehjulet passer til fluestangen og det fiskeri, der dyrkes. Et hjul, der er for stort i forhold til fluestangen vil skabe ubalance i sættes og besværligøre fluekastet. 

Tabel Liste

Sorter faldende

1-12 of 28

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel Liste

Sorter faldende

1-12 of 28

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Fluehjul i mange størrelser til alle former for fiskeri 

Fluehjul bliver, ligesom fluestænger, målt i klasser. Oftest bliver fluehjulets klasse opgivet i overlappende klasser (eks. klasse #6-8).  

Fluehjul til tørfluefiskeri 

Til tørfluefiskeri bør fluehjulet være lette ligesom stangen og vil typisk være i klasse 3 til 5.Her er kravet til bremsen ikke vildt stort – dog skal den være meget jævn, da der oftest fiskes med meget tynde forfang. 

Fluehjul til kystfiskeri

Kystfluehjul skal være holdbare og have en god bremse, som ikke vil korrodere og sidde fast efter nogle få ture i saltvand. Her benyttes oftest klasserne 5 til 8.

Fluehjul til laksefiskeri og åfiskeri

Går du efter laksen,skal fluehjulet have en stærk og jævn bremse, da det oftest er her, man har mulighed for at løbe ind i de helt store fisk. Her er et godt bremsetryk essentielt, og der benyttes oftest hjul i klasserne 7-10 alt efter hvor stor åen er. 

Til de mindre havørredåer kan et fluehjul i klasse 5-8 være passende, men her er en jævn bremse vigtig, da man ligeledes har mulighed for at kroge store fisk.

Top
kr
Tilmeld vores nyhedsbrev og få unikke tilbud!
Tilmed nyhedsbrev her:
Rabatkode