FISKESTÆNGER

Hos LYSTFISKEREN.dk har vi et stort udvalg inden for fiskestænger. Både i mærker og i typer af fiskestænger. Vi fører kun fiskestænger som produceres af kvalitetsmærker, og du har mulighed for at vælge spinnestænger fra mærker som Daiwa, Shimano, Savage Gear og Sportex og fluestænger fra Scott, Vision og Guideline. Vi har all-round fiskestænger til en god pris, der passer til nybegynderen, og vi har mere specialiserede fiskestænger til den seriøse lystfisker. I vores udvalg finder du blandt andet spinnestænger til åen, kysten og søen, fiskestænger til jerkbaits og predatorfiskeri. Vi har også surfcaststænger og pirkestænger samt fluestænger til både kysten, åen og geddefiskeriet. Du kan ligeledes vælge mellem vores stangsæt, hvor du får en fiskestang med et tilhørende fiskehjul, der passer i størrelsen.

Fiskestangen er det mest essentielle element hvad angår fiskegrej, og det er derfor vigtigt at vælge en stang i god kvalitet, der passer til netop den slags fiskeri, der bedrives.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 222

Faldende orden
Side
pr. side

Vælg den fiskestang der passer til dit fiskeri

Det er vigtigt at tilpasse valget af fiskestang til fisken, du ønsker at fange. 

Eksempelvis er det mest effektivt med en kraftig havfiskestang til en stor fisk på havet, og det ville ikke være en god oplevelse med en lille fiskestang. 

Omvendt vil fornøjelsen og oplevelsen være mindre med en fiskestang, der er for tyk og kraftig til en mindre fisk. 

Hvad end det angår spinnestænger, fluestænger eller havstænger har vi den fiskestang eller fiskestangssæt, der passer til dit fiskeri. Dette gælder uanset om du leder efter billige fiskestænger eller fiskestænger i topkvalitet. 

Stort udvalg i vores fiskestængers kastevægte og aktioner

Fiskestangens klinge (som er selve fiskestangen uden nogle tilføjede dele) afgør fiskestangens kastevægt og aktion.

Når det gælder spinnestænger, beskriver kastevægten, hvor tung en agn fiskestangen kan kaste med, og hvor stor og stærk en fisk den kan fighte. En kraftig fiskestang med høj kastevægt kan naturligvis kaste med tungere agn og endegrej, og den kan lægge mere pres på fisken. 

Aktionen beskriver fiskestangens fleksibilitet under et kast og krogning af fisk. En fiskestang med hurtig aktion vil være mindre fleksibel og en mindre del af stangen vil bøje under et kast, mens en fiskestang med langsom (eller dyb) aktion vil bøje mere – gerne næsten helt ned i håndtaget. 

En fiskestang med hurtig aktion vil sætte krogen hurtigt og kontant i fisken, mens en fiskestang med langsom aktion vil sætte krogen ”senere” – begge har sine fordele. 

En fiskestang i god kvalitet giver bedre kast og større fornøjelse

For at få det mest effektive fiskeri og for at få den størst mulige fornøjelse ved vandet, er det vigtigt med en fiskestang i høj kvalitet. Vi har spinnestænger i topkvalitet fra blandt andet Shimano, Sportex, Dawia, Savage Gear og BFT, mens du kan vælge mellem fluestænger fra Scott, Guideline og Vision.

For det første øges holdbarheden betydeligt med en kvalitetsstang, da der oftest er lagt mere arbejde i de skrøbelige dele som stangøjer, hjulholder og samlinger (ferrule). Derudover er korken på håndtaget også i højere kvalitet, som kan holde i mange år. Flere af topmodellerne blandt vores fiskestænger har flere års garanti på klingerne.

For det andet er fornøjelsen langt større, når man kan mærke at kastedistancen øges med en fiskestang i høj kvalitet, ligesom at kontakten til agnen også øges. 

Derudover er det mere komfortabelt under alt slags fiskeri med en fiskestang, der vejer mindre.

Stort udvalg af spinnestænger til alt slags fiskeri

Det store udvalg af spinnestænger kan nogle gange virker forvirrende. Her kan det hjælpe at sortere efter kastevægt og længde. De fleste stænger kan bruges alle steder, men det kan betale sig både at vælge fiskestangen efter fisken, man skal fange, og det sted man fisker. 

Fiskestænger til kystfiskeri

Spinnestænger til kystfiskeri er typisk lange, og det mest brugte er en spinnestang på 9 eller 10 fod, hvor en kastevægt på 5-25 gram er passende. Hvis man fisker med bombarda bør man vælge en lidt længere spinnestang – gerne 10-11 fod og med kastevægte op til 25-30 gram.

Hvis man ofte fisker i fjorden eller i de tætte badekar, hvor kastelængden ikke spiller den store rolle, kan man bruge spinnestænger på 7 eller 8 fod med kastevægte op til 20 gram. 

Hvis man fisker på kysten med store woblere eller kastefiskeri efter torsk med jigs og kastepirke, kan man passende vælge en spinnestang med kastevægt på 10-40 gram eller 15-50 gram. 

Fluestænger til kystfiskeri vil typisk være 9 fod, hvor klasse 6 og 7 er passende. Typisk vil man her bruge fluestænger med hurtig aktion, da kastelængden nogle steder kan spille en stor rolle. 

Fiskestænger til havfiskeri

Til det typiske havfiskeri, hvor der anvendes tungt endegrej og pirke, er det nødvendigt med en kraftig og stiv havstang (også kendt som pirkestang). Det er en god idé at vælge en stang i god kvalitet, da de mange vertikale pirkebevægelser er hårdt og opslidende for stangen. Ligeledes bliver havstænger udsat for hårde forhold, og en havstang i god kvalitet vil have mere holdbare stangøjer, hjulholder og håndtag. 

Havstænger skal passe til vægten på de pirke, der fiskes med. Hvis man skal en tur på Det Gule Rev eller Øresund med pirke på 500 gram, vil en stang på 30-50 lbs være passende. Hvis man derimod skal på Lillebælt med pirke på 200 gram, vil en stang på 10-20 lbs være tilstrækkelig.

Under kastefiskeri fra båd med kastepirke vil en 8 eller 9 fods spinnestang være passende med kastevægte op til 60-70 gram – alt efter hvilket endegrej, der benyttes. 

Fiskestænger til åen

Spinnestangens længde og kastevægt til åfiskeri afhænger af åens størrelse. Til de større lakseåer foretrækkes ofte en lang spinnestang på 10-12 fod med en kastevægt op til 40 gram – herved kan man nå ud over sivkanten og samtidig fighte laksen hurtigt. 

Til de mindre havørredåer kan man anvende spinnestænger mellem 7 og 9 fod med kastevægte op til 20-25 gram. Til de større havørredåer, som eksempelvis Karup Å, bør man dog gå lidt højere op i kastevægt.

Fluestænger, der bruges i lakseåerne i Danmark, vil typisk være tohånds-fluestænger, hvor de typisk passende fluestænger vil være 12 til 13 fod og klasse 7 til 8. 

De mest brugte enhånds-fluestænger til havørredåerne er 9 eller 10 fod og i klasse 5-6. Til de større havørredåer benyttes lette tohånds-fluestænger. 

Her hos Lystfiskeren har vi mange modeller fra Vision, Guideline og Scott – alt fra lette enhåndsstænger til kraftigere tohåndsstænger. 

Fiskestænger til put & take

Det populære fiskeri i put & take søer stiller ikke store krav til kastedistancen – her er det mere præcision og føling, der spiller den store rolle.

Spinnestænger til put & take søer bør være lette med en relativ dyb aktion, da der ofte fiskes med meget lette agn, og det er vigtigt at mærke de forsigtige hug. Spinnestænger med en længde på 7 til 8 fod og med kastevægte, der cirka er 3-15 gram eller 5-20 gram vil være at foretrække til dette fiskeri.

Fluestænger til put & take søen bør være 9 fod og i klasse 4 til 6.  

Fiskestænger til søen

Ved all-round fiskeri i søen vil man typisk anvende spinnestænger i 7-8 fod med en kastevægt på 10-30 g. Her er du rimelig dækket ind til fiskeri efter aborre og gedder med spinner, blink og woblere. 

Er du til det tungere predatorfiskeri med jerkbaits og store kasteagn, bør du bruge korte stive stænger – gerne på 7 fod med kastevægte op til 100-200 gram. Her har vi flere fiskestænger fra BFT at vælge mellem. 

Hvis du går efter søens gedder med fluestangen, bør du vælge en fluestang i klasse 8-10, så man lettere kan kaste med de store geddefluer. Vi har geddefluestænger fra svenske Vision, du kan vælge imellem.

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.