Havstænger

Når fiskene skal findes på dybt og strømfuldt vand, er en havstang (også kendt som pirkestang), et multihjul og en tung pirk den eneste mulighed for at komme ned i nærheden af fisken. Pirken, der ofte vejer flere hundrede gram, bliver sænket ned mod bunden på fri spole, og når den rammer trækkes den hurtigt op og ned – noget blandt andet stortorsken finder meget lokkende. 

Disse hurtige vertikale bevægelser kombineret med en tung pirk kræver en særdeles stærk og stiv stang. En havstang har netop de egenskaber, og det er derfor det eneste rigtige værktøj til opgaven – her kan normale fiskestænger ikke bruges.

Se vores udvalg af havstænger herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 14

Faldende orden
Side
pr. side

Havstænger hos LYSTFISKEREN.dk

Hos Lystfiskeren har vi havstænger i høj kvalitet fra blandt andet Sportex og Abu Garcia, og du kan ligeledes finde et passende multihjul til havfiskeri og pirke på vores hjemmeside. Kombiner dette med en god, tyk fletline, og du er klar til en tur på havet.

Vælg pirkestang efter vægten på pirkene

Det er vigtigt, at havstangen passer til vægten på pirkene og den størrelse fisk, der er målet for turen. En for blød stang til en for tung pirk besværliggør selve fiskeriet og resulterer i værste fald i en knækket stang. En meget stiv stang til de lette pirke giver mindre føling og en mindre underholdende fight.

Havstang til vinterfiskeri med tunge pirke

Til det tunge havfiskeri langt ude på havet som fx på Det Gule Rev, eller det kendte vinterfiskeri på Øresund, bruger man ofte pirke helt op til 500 gram tunge. Dette skyldes både, at man ofte fisker på dybt vand, og at der, specielt i Øresund, kan være meget stærk strøm. Her er det kun de tunge pirke, der kan nå bunden, før man er drevet over en eventuel bule (ord for samling af torsk på bunden). Til dette fiskeri er en 30-50 lbs stang passende – eller bare de stærkeste havstænger på markedet.

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.