Julegaver byttes til og med d. 9. Januar 2023 ×

Woblere

Woblere kan være ekstremt effektive, da er en god kopi af byttefisken. Her handler det blandt andet om byttefiskens form, volumen og farver, som wobleren er god til at efterligne. Derudover er wobleren god til at efterligne byttefiskens bevægelser i vandet, hvilket gør den endnu mere naturtro og effektiv. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 430

Faldende orden
Side
pr. side

Woblere er naturtro og en effektiv type endegrej

Woblere kan være ekstremt effektive, da er en god kopi af byttefisken. Her handler det blandt andet om byttefiskens form, volumen og farver, som wobleren er god til at efterligne. Derudover er wobleren god til at efterligne byttefiskens bevægelser i vandet, hvilket gør den endnu mere naturtro og effektiv. 

Provokerende woblere til aggressive fisk

Nogle woblere har raslekugler eller en overdrevet gang i vandet. Hvis man fisker sådan en wobler med nogle kraftige eller hidsige farver, kan det provokere mange fisk til at hugge. 

Dette kan være effektivt under geddefiskeri i det tidlige forår, hvor de stadig er meget aggressive efter den afsluttede gydning. Det er også en god idé at prøve det i åen efter laksen og havørred, der gerne vil forsvare sin standplads og derfor let lader sig provokere af en forbisvømmende wobler.

Woblere til aborrefiskeriet

Da aborren sjældent bliver større end 50 cm og kan have svingende bidelyst, bør man ikke bruge woblere, der er større end 5-7 cm. Disse woblere vejer heller ikke særlig meget (oftest maks. 10g) og egner sig derfor perfekt til fiskeri med det lette grej. 

Hvis du fisker aborre på dybere søer, bør man vælge woblere med en stor flad ske, som kan komme ned i dybden. 

Woblere til geddefiskeriet

Gedder hugger ofte på næsten alle størrelser af woblere. Dog kan huggene udløses oftere, hvis man bruger woblere af en vis størrelse. Til de mindre søer, hvor gedderne er op til et par kilogram, vil woblere op til 15 cm være passende. På de større søer bør man bruge woblere, der er større end 15 cm og helt op til 30 cm, da man ofte skal dække meget vand af. Gedden fornemmer og ser bedre de større woblere, og man får på den måde fisket mere vand af med en stor wobler. Disse store woblere behøver ikke at gå særlig dybt, hvis man fisker på en dyb sø, da de helt store gedder sagtens kan stå højt i vandsøjlen. 

Jerkbaits til geddefiskeriet

Jerkbaits, som oftest er brugt i jagten på storgedden, er en slags woblere. Jerkbaits er tunge og vejer typisk 60-200 gram, hvorfor det er nødvendigt at kaste dem med en kort og stiv fiskestang. I bund og grund bevæger jerkbaits sig ikke under indspinning – det er noget, man selv skal gøre med små vrik og træk i stangen (heraf det engelsk ”jerk”). Jerkbaits kan være enormt effektive, da de meget naturtro ligner en såret byttefisk. 

Woblere til havørred- og laksefiskeriet

Woblere, der passer til åen, bør ikke være større end 10 cm. Vigtigst er det, at de har en stor ske, der får dem ned i dybden. En stor ske vil, i samarbejde med strømmen, tvinge wobleren ned i vandet, hvor laksen og havørreden ofte står om dagen. Om natten spiller det en mindre rolle – her kan woblere uden en stor ske anvendes. 

Find dit udvalg af woblere hos LYSTFISKEREN.dk

Wobleren bør være en fast bestanddel i spinnefiskerens grejboks, og det er godt at have et varieret udvalg af woblere. På de dage, hvor fiskene er svære og forsigtige, kan en bestemt størrelse, farve eller gang i vandet udløse hugget fra fisken.

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud og nyheder før alle andre!
© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.