Spinnehjul

Hvis man skulle vælge ét fiskehjul til at sit fiskeri bør det være et spinnehjul (også kendt som et fastspolehjul). Dette er langt den mest alsidige type af fiskehjul, der findes på markedet, og det er også det, de fleste lystfiskere i sin har begyndt fiskekarrieren med. 

Da spinnehjulet stadig er foretrukket blandt de fleste erfarne lystfiskere, er det også den mest populære type fiskehjul i Danmark. Det er klart det letteste hjul at kaste med, og det er også her, de fleste lystfiskere kan opnå den højeste distance på deres kast. Mange hjul kan også indstilles til både at spinnes ind med venstre og højre hånd.

Vi fører spinnehjul fra anerkendte mærker som Daiwa, Penn og Savage Gear, Abu Garcia og Okuma hos Lystfiskeren, og vi har dermed modeller til både nybegynderen, der er på udkig efter et godt hjul til få penge, og den erfarne lystfisker, der skal have et hjul i højeste kvalitet. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 45

Faldende orden
Side
pr. side

Vælg det spinnehjul der passer til dit fiskeri

Et spinnehjul er let at kaste langt med, og det derfor oplagt at bruge det som all-round fiskehjul, da kastedistance ofte kan spille en stor rolle. Ligeledes kan de fleste hjul konverteres fra venstrehånds-indspinning til højrehånds-indspinning og omvendt. 

Spinnehjul er angivet med et størrelsestal, hvor de to første cifre giver størrelser (fx er størrelse 3000 og 30 det samme).

Spinnehjul til søfiskeri

Til søfiskeri med blink, spinner og mindre woblere kan man anvende hjul i flere størrelser. Her kan bruges spinnehjul i størrelserne 2500-4000. 

Stort udvalg af spinnehjul til kystfiskeri

Kystfiskeri kræver spinnehjul i god kvalitet, da det ofte bliver udsat for mere slid grundet saltvand. Her er spinnehjul med vandtætte komponenter ideelle. Et eksempel på dette er Daiwa spinnehjul der er Mag Sealed, som vil øge levetiden betydeligt. 

Til kystfiskeri anvendes oftest spinnehjul i størrelserne 3000-4000, mens man til kystfiskeri i indre fjorde og mindre vande vil kunne anvende hjul i størrelse 2500.

Spinnehjul til åfiskeri

Under åfiskeri kan man være heldig at støde ind i store fisk, og det er derfor vigtigt at vælge et hjul i god kvalitet og af en vis størrelse. Spinnehjul til åen bør typisk være størrelse 4000, da fiskeri i strømmende vand lægger et stort pres på bøjlen – specielt hvis der fiskes med spinner. 

© 2015 Lystfiskeren.dk. All Rights Reserved.